Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Διαβάστε μια εξαιρετική συνταγή για να πετύχετε ζουμερές, αρωματικές και πεντανόστιμες γαρίδες σε γρήγορο χρόνο! Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε αυτή τη μοναδική μαρινάδα για γαρίδες και εσείς από το σπίτι…
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 8 Χρόνος Μαγειρέματος – 20 Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
(Οι χρόνοι διαφέρουν ανάλογα τον εκάστοτε εξοπλισμό)
ΥΛΙΚΑ
1 μερίδα:- 7 μετρίου μεγέθους φρέσκιες γαρίδες
- 1 λεμόνι
- 1 μέτρια τομάτα
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι με σουσάμι και μπαχαρικά Salt Odyssey
- φύλλα βασιλικού
- σκόνη σκόρδου
- yuzu ponzu ή σόγια σως και λάιμ 2 κ.σ
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες κρατώντας τον πρώτο και τελευταίο σύνδεσμο ώστε να κρατηθεί προσκολλημένο το κεφάλι και η ουρά.
- Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα εντόσθια(μαύρη λεπτή ή παχιά γραμμή) κάνοντας μια τομή κατά μήκος της ράχης στο επάνω μέρος.
- Πλένουμε καλά.
- Σε ένα μπώλ,αναμιγνύουμε το yuzu ponzu ή σόγια σως και λάιμ,το σκόρδο και αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες και την τομάτα στα 4 και τα προσθέτουμε στο μπώλ.
- Ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 20 λεπτά.
- Με ένα κομμάτι χαρτί καλύπτουμε κάθε επιφάνεια του σχαροτήγανου μας με ελαιόλαδο(περίπου 1 κ.σ και κάτι ανάλογα το μέγεθος)
- Αφήνουμε το σχαροτήγανο να κάψει καλά.
- Ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και το λεμόνι και την τομάτα για 2.
- Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία φρέσκου βασιλικού.
Καλή Όρεξη.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΡΓΙΑΚΗ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .