Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Ένα εξαιρετικό επιδόρπιο χωρίς λακτόζη, κατάλληλο για βίγκαν και όσους χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο!Η συνταγή αυτή δεν περιλαμβάνει αυγά ή αλεύρι παρ’ όλα αυτά η βρώμη παίζει τον ρόλο του αλευριού και των αυγών μαζί και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει τόσο σε γεύση όσο και σε υφή.. Δείτε παρακάτω τη συνταγή..
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 25′ Χρόνος Μαγειρέματος – 5′ Χρόνος Αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
για ένα ταψάκι 25 cm:- 350 γρ ολόκληρες νιφάδες βρώμης
- 700 μλ σπιτικό γάλα καρύδας(από φρέσκια καρύδα) περίπου
- 1 πακέτο(180 γρ μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 50 γρ ζάχαρη καρύδας(και έξτρα για πασπάλισμα)
- Ελάχιστο λιωμένο λάδι καρύδας για το ταψί
ΟΔΗΓΙΕΣ
Έξτρα τιπ: Ψήστε το 40 λεπτά και θα πάρετε ένα υπεροχο κραμπλ,ή κόψτε το σε πολύ μικρά κυβάκια και χρησιμοποιήστε το σαν δημητριακά με άφθονο γάλα καρύδας του οποίου την συνταγή θα δώσω σε άλλη δημοσίευση.
Καλή απόλαυση.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .