Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό γλυκό με αφράτο παντεσπάνι και δροσερό φρουτώδες ζελέ… Δείτε τη συνταγή του τσιζκέικ!!
[box type=”tick”]90΄Χρόνος Εκτέλεσης – 8 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
- 3 κρόκοι αβγών
- 25 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 ασπράδια αβγών
- 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 35 γρ κορν φλάουερ (κοσκινισμένα)
- 35 γρ αλεύρι (κοσκινισμένα)
- 1 πρέζα βανίλιας
Για τη κρέμα τυριού:
- 400 γρ τυρί κρέμα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
- 4 κρόκοι αβγών
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα βανίλια
Για το ζελέ φράουλας:
- 500 γρ φράουλα πολτοποιημένη
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 5 φράουλες κομμένες στα τέσσερα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φουσκώσει
- Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια και μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέτετε τη ζάχαρη τη κρυσταλλική μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και την άχνη, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ακόμα το κορν φλάουερ το αλεύρι και τη βανίλια.
- Απλώνετε το μείγμα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί σε πάχος 2 cm.
- Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για τη κρέμα τυριού :
- Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα και προσθέστε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος κάνοντας μια σαντιγί τυριού.
- Σε ένα μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να ζεστάνει ελάχιστα.
- Τοποθετήστε αμέσως το μείγμα στο μίξερ και χτυπήστε το μέχρι να φουσκώσει καλά και ενσωματώστε το σταδιακά στη σαντιγί τυριού.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για το ζελέ φράουλας:
- Ζεσταίνετε το πουρέ φράουλας και προσθέστε ανακατεύοντας με μια μαρίζ, τα φύλλα ζελατίνης (αφού προηγουμένως τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό και τα έχετε στραγγίξει).
- Προσθέστε στο μείγμα τα κομμάτια φράουλας.
- Αφήστε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση του τσιζκέικ:
- Απλώστε τη κρέμα τυριού πάνω στο παντεσπάνι.
- Προσθέστε το ζελέ φράουλας πάνω από τη κρέμα τυριού.
- Τοποθετείστε στο ψυγείο για 1 μέρα πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά :
- Τοποθετείτε τη κρέμα τυριού στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν την απλώσετε πάνω στο παντεσπάνι, για να χει σφίξει.
- Για να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ζελατίνης τα μουλιάζετε πρώτα καλά στο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζετε μέχρι να ναι τελείως στεγνά.
- Σερβίρετε με σιρόπι φράουλας.