Αφαίρεση όρου: cheesecake cheesecakeΑφαίρεση όρου: ευκολο παντεσπανι ευκολο παντεσπανιΑφαίρεση όρου: καλοκαιρινη συνταγη για γλυκο καλοκαιρινη συνταγη για γλυκοΑφαίρεση όρου: τσιζκεικ τσιζκεικΑφαίρεση όρου: τσιζκεικ με ζελέ φρουτων τσιζκεικ με ζελέ φρουτωνΑφαίρεση όρου: τσιζκεικ με παντεσπανι τσιζκεικ με παντεσπανι

Δροσερό και καλοκαιρινό τσιζκέικ.

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό γλυκό με αφράτο παντεσπάνι και δροσερό φρουτώδες ζελέ… Δείτε τη συνταγή του τσιζκέικ!!

[box type=”tick”]90΄Χρόνος Εκτέλεσης – 8 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 3 κρόκοι αβγών
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 35 γρ κορν φλάουερ (κοσκινισμένα)
  • 35 γρ αλεύρι (κοσκινισμένα)
  • 1 πρέζα βανίλιας

Για τη κρέμα τυριού:

  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα βανίλια

Για το ζελέ φράουλας:

  • 500 γρ φράουλα πολτοποιημένη
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 5 φράουλες κομμένες στα τέσσερα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το παντεσπάνι:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φουσκώσει
  2. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια και μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέτετε τη ζάχαρη τη κρυσταλλική μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  3. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και την άχνη, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ακόμα το κορν φλάουερ το αλεύρι και τη βανίλια.
  4. Απλώνετε το μείγμα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί σε πάχος 2 cm.
  5. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.

Για τη κρέμα τυριού :

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα και προσθέστε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος κάνοντας μια σαντιγί τυριού.
  2. Σε ένα μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να ζεστάνει ελάχιστα.
  3. Τοποθετήστε αμέσως το μείγμα στο μίξερ και χτυπήστε το μέχρι να φουσκώσει καλά και ενσωματώστε το σταδιακά στη σαντιγί τυριού.
  4. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το ζελέ φράουλας:

  1. Ζεσταίνετε το πουρέ φράουλας και προσθέστε ανακατεύοντας με μια μαρίζ, τα φύλλα ζελατίνης (αφού προηγουμένως τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό και τα έχετε στραγγίξει).
  2. Προσθέστε στο μείγμα τα κομμάτια φράουλας.
  3. Αφήστε να κρυώσει.

Για τη σύνθεση του τσιζκέικ:

  1. Απλώστε τη κρέμα τυριού πάνω στο παντεσπάνι.
  2. Προσθέστε το ζελέ φράουλας πάνω από τη κρέμα τυριού.
  3. Τοποθετείστε στο ψυγείο για 1 μέρα πριν σερβίρετε.
  4. Σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά :

  • Τοποθετείτε τη κρέμα τυριού στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν την απλώσετε πάνω στο παντεσπάνι, για να χει σφίξει.
  • Για να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ζελατίνης τα μουλιάζετε πρώτα  καλά στο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζετε μέχρι να ναι τελείως στεγνά.
  • Σερβίρετε με σιρόπι φράουλας.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*