Ο Σεφ Τάσος Κλάδης σπούδασε μαγειρική στην Γαλλία και αποφοίτησε από τη Γαλλική σχολή τεχνών μαγειρικής Ferrandi.
Έζησε και εξάσκησε το επάγγελμά του με μεγάλη επιτυχία στο Μπορντό της Γαλλίας επί 3 έτη. Αυτή τη στιγμή ο Τάσος βρίσκετε στη Γερμανία και εργάζεται ως Head Chef στο μεσογειακό εστιατόριο Drei Eichen.
Ευχαριστούμε τον Σεφ Τάσο Κλάδη που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης:20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ Φράουλες
- 50 γρ μέντας
- 180 γρ ζάχαρη
- 60 γρ τζίντζερ
- Ξύσμα μοσχολέμονου
- 100 ml νερό
- 0.5 λ συμπυκνωμένο χυμό φράουλας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ψιλοκόψτε όλα σας τα υλικά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη ,το ξύσμα λεμονιού , το τζίντζερ και το ζεστό νερό .
- Οταν το σιρόπι είναι έτοιμο προσθέστε τις φράουλες και αφήστε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε το χυμό φράουλας.
- Χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν λεία υφή.
-
Αφήνετε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο!
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά
- Για το σερβίρισμα μπορείτε να ψήσετε μαρέγκα να τη σπάσετε σε μικρά κομμάτια και να γαρνίρετε τη σούπα σας. Για τη συνταγή μαρέγκας δείτε εδώ.