Σαλάτα με παντζάρια και κολοκύθα

Φτιάξε εύκολα μια συνταγή σαλάτας με παντζάρια και κολοκύθα.. μια συνταγή ξεχωριστής σαλάτας με δύο νόστιμα υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.. Χρησιμοποιείστε την κίτρινη κολοκύθα σε σαλάτα είτε για τη δημιουργία σούπα κολοκύθας βελουτέ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ παντζάρια καθαρισμένα κομμένα σε κύβους
  • 800 γρ κολοκύθα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ ανθότυρο

Για τη σως:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο
  • Μισή κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώστε τα παντζάρια αφού τα έχετε ανακατέψει σε ένα μπωλ με ελαιόλαδο και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ανακατέψτε τη κολοκύθα σε ένα μπωλ με λάδι και βάλτε και αυτή στο φούρνο και ψήστε μαζί με τα παντζάρια για άλλα 20 λεπτά.
  3.  Φτιάξτε τη σως αναμειγνύωντας όλα τα υλικά μαζί και χτυπήστε τα καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τηγανίστε το τυρί για ένα λεπτό περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Αφού έχετε βγάλει τα παντζάρια και τα κομμάτια κολοκύθας από το φούρνο τοποθετείστε τα σε ένα πιάτο , περιχύστε με τη σώς και τέλος προσθέστε το τυρί.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικα:

  • Μπορείτε να βράσετε τα παντζάρια αν θέλετε.
  • Μετά το ψήσιμο προσθέστε αλάτι πάνω στη κολοκύθα και τα παντζάρια.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*