Μοσχαρίσια μπιφτέκια με σπιτικό πουρέ πατάτας.

Φτιάξτε ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με το δικό σας σπιτικό πουρέ πατάτας.

[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια

  • 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 300γρ χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ ψωμί του τόστ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • 1 αβγό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 180 ml γάλα
  • 80 γρ βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.   
  2. Στο μούλτι χτυπάτε το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλο.
  3. Σε ένα μπωλ προσθέστε τους κιμάδες το ελαιόλαδο το αβγό το ξύσμα λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το ψωμί του τοστ όλα τα καρυκεύματα και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Πλάθετε τα μπιφτέκια σας και τα ψήνετε για 40-45΄.

Για το σπιτικό πουρέ πατάτας

  1. Πλένετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα .
  3. Στραγγίζετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες.
  4. Στη συνέχεια αλέθετε τις πατάτες, προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Προσθέστε αλατοπίπερο και σερβίρετε.

Καλή όρεξη.

Μικρά μυστικά

  • Προσθέστε στο πουρέ πατάτας τριμμένο τυρί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*