Φτιάξτε ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με το δικό σας σπιτικό πουρέ πατάτας.
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
- 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 300γρ χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ ψωμί του τόστ
- 50 ml ελαιόλαδο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Ξύσμα από λεμόνι
- 1 αβγό
- Πιπέρι
- Αλάτι
Για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 180 ml γάλα
- 80 γρ βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στο μούλτι χτυπάτε το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλο.
- Σε ένα μπωλ προσθέστε τους κιμάδες το ελαιόλαδο το αβγό το ξύσμα λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το ψωμί του τοστ όλα τα καρυκεύματα και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθετε τα μπιφτέκια σας και τα ψήνετε για 40-45΄.
Για το σπιτικό πουρέ πατάτας
- Πλένετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνετε το γάλα .
- Στραγγίζετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες.
- Στη συνέχεια αλέθετε τις πατάτες, προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Καλή όρεξη.
Μικρά μυστικά
- Προσθέστε στο πουρέ πατάτας τριμμένο τυρί.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ