Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε σπιτικά κεμπάπ, μια συνταγή για όλη την οικογένεια που σίγουρα θα τη λατρέψετε! Μια πολύ εύκολη εκτέλεση σε μόλις τρία βήματα για να απολαύσετε τα δικά σας χειροποίητα κεμπάπ. Δείτε τα υλικά και δοκιμάστε α φτιάξετε και εσείς τη συνταγή…
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΕΛΕΙΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΑΣ
[box type=”tick”]20΄ Χρόνος – 4 Μερίδες- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το κεμπαπ:
- 250 γρ κιμά αρνίσιο
- 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 50 γρ ψιλοκομμένο άνηθο
- 50 γρ ψιλοκομμένο μαϊντανο
- 1 κ.γ. κύμινο
- Μισό χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το ρύζι:
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1κ.γ σαφράν
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το κεμπάπ
- Ανακατέψτε καλά τους κιμάδες με τον μαϊντανο τον άνηθο το κρεμμύδι το σκόρδο το κύμινο και προσθέστε αλάτι πιπέρι.
- Πλάθετε σε μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάτε μέσα σε ξύλινα καλαμάκια.
- Ψήστε στη σχάρα σιγά σιγά από ολες τις πλευρές (αν υπάρχει σχαροτήγανο χρησιμοποιήστε το).
Για το ρύζι
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λαδι και στη συνέχεια σωτάρετε το ρύζι μπασμάτι.
- Ανακατέψτε αλατοπιπερώστε και προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό και το σαφραν.
- Αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά για 15 λεπτά περίπου.
Μικρα μυστικά
- Σερβίρετε το κεμπάπ με τη συνοδεία σως γιαουρτιού με πάπρικα γλυκιά και καπνιστή.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ