Ο Νίκος Πατσιώρας γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και άρχισε να ασχολείται με την κουζίνα από πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε επαγγελματική μαγειρική στην σχολή Chef D’Oeuvre της Αθήνας και το Westminster Kingsway College του Λονδίνου, ενώ από την στιγμή που ξεκίνησε, ταξιδεύει ασταμάτητα ανακαλύπτοντας συνεχώς διαφορετικές κουλτούρες και γεύσεις.
Έχει εργαστεί σε αρκετά Leading Hotels και εστιατόρια με αστέρια Michelin ανά τον κόσμο και συνεργάζεται σαν consultant Chef, με επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η φιλοσοφία του Νίκου Πατσιώρα για τον χώρο της κουζίνας είναι “να γίνονται όλα φρέσκα και χειροποίητα με δημιουργική πάντα διάθεση”.
Έχοντας εργαστεί σε κουζίνες υψηλού επιπέδου για αρκετά χρόνια, πιστεύει διαχρονικά πως η μαγειρική είναι πάθος και η ζωή στον κόσμο της εστίασης είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ.Ο Σεφ Νίκος Πατσιώρας έχει την δική του επαγγελματική ιστοσελίδα http://www.nikospatsioras.gr/ όπου ανεβάζει τις εμπνεύσεις του και συνταγές.
Ευχαριστούμε τον Νίκο Πατσιώρα που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
[box type=”tick”]60΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 8 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ φέτα
- 8 φύλλα κρούστας
- 240 γρ θυμαρίσιο μέλι
- 80 γρ άσπρο σουσάμι
- 40 γρ μαύρο σουσάμι
- 0.5 λίτρο ξύδι Βαλσάμικο
- 0.5 κιλό ζάχαρη
- ½ βανίλια Μαδαγασκάρης
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού
- 3 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 16 ντοματίνια
- 5 πιπεριές πολύχρωμες
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζετε το Βαλσάμικο ξύδι, το ξύλο κανέλας, τον αστέρια, γλυκάνισο,την ζάχαρη, την φλούδα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι. Ξύνετε την μισή βανίλια αφαιρώντας τους σπόρους με ένα μαχαιράκι. Προσθέτετε στο ξύδι ρίχνοντας μέσα και το ξυλάκι βανίλιας. Βράζετε το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 110 βαθμούς και αφήνετε κατόπιν να κρυώσει και να σφίξει.
- Καβουρδίζετε το σουσάμι σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Κόβετε την φέτα σε μακρόστενους ράβδους.Ανοίγετε το φύλλο κρούστας και κόβετε στην μέση. Κολλάτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο αφού αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μια ράβδο φέτας στο κάτω μέρος του φύλλου και τυλίγετε ρόλο. Κλείνετε αφού αλείψετε με πινέλο και λίγο αλευρόνερο τις άκρες για να κολλήσει.
- Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες και ανακατεύετε με ελαιόλαδο, ξύδι Βαλσάμικο και αλατοπίπερο. Ψήνετε στην σχάρα.
- Στρώνετε τα ψητά λαχανικά στο πιάτο και περιχύνετε με το γλάσο από το Βαλσάμικο ξύδι. Κόβετε το ρόλο φέτας στην μέση και τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.
- Τηγανίζετε σε φριτέζα τα ρολά φέτας μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά στον φούρνο ώστε να ψηθεί η φέτα και εσωτερικά.
- Σερβίρετε με το μέλι πάνω από την φέτα και προσθέτετε το καβουρντισμένο σουσάμι.
Καλή σας όρεξη!