Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό κατάλληλο για κέρασμα στο σπίτι σας ! Τα τρουφάκια σοκολάτας τα αγαπάμε όλοι και το να τα μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους είναι μια πολύ όμορφη κίνηση. Δοκιμάστε να φτιάξετε τρουφάκια σοκολάτας διατηρώντας τα στο ψυγείο σας και προσφέροντάς τα στους καλεσμένους σας. Μια πολύ γλυκιά συνταγή, με μια μικρή παραλλαγή, το σιρόπι φράουλας το οποίο δένει απόλυτα με τη σοκολάτα..
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 20 τμχ – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τα τρουφάκια σοκολάτας:
- 200 γρ σοκολάτα
- 100 ml κρέμα γάλακτος ζωική
- 10 γρ γλυκόζη
- 5 γρ βούτυρο
- 10 ml σιρόπι φράουλας
Για το σερβίρισμα:
- 180 γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη
- κακάο κοσκινισμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τα τρουφάκια σοκολάτας
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα υγείας και προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας τη κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη (εφόσον προηγουμένως την έχετε ζεστάνει).
- Τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το σιρόπι φράουλας και ομογενοποιείτε.
- Αφήστε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Αφαιρείτε από το ψυγείο και πλάθετε τρουφάκια των 20 γρ.
Για το σερβίρισμα:
- Αφού έχετε λιώσει σοκολάτα υγείας και έχει γίνει ρευστή σε θερμοκρασία δωματίου βουτάτε τα τρουφάκια και κατευθείαν πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά:
- Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πραλίνα φουντουκιού ως υλικό για να κολλήσει το κακάο.
- Επιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι φράουλας με κάποιο άλλο της αρεσκείας όπως σιρόπι καραμέλας ή αν προτιμάτε την παραδοσιακή εκδοχή από τα τρουφάκια να βάλετε κονιάκ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ