ροδι ευεργετικές ιδιότητες

Τα οφέλη του ροδιού στην υγεία μας

Είμαστε στη καρδιά του Οκτωβρίου και δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο φρούτο της εποχής που δεν είναι άλλο, από το ρόδι! Το ρόδι πέρα από το ότι είναι ένα πολύ νόστιμο φρούτο έχει πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου … Διαβάστε παρακάτω ποια τα οφέλη του ροδιού στην υγεία μας και δείτε μια εξαιρετική συνταγή με βάση το ρόδι…

 1. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες:

Το ρόδι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες, μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα αλλά και αντιμετωπίζουν κάποιους τύπους βακτηρίων και μικροοργανισμών στο στόμα.

2.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:

Οι βιταμίνες Α, C και μετάλλων που περιέχει το ρόδι βοηθάει τον οργανισμό να αντεπεξέλθει σε τυχόν ιώσεις και κρυολογήματα αλλά φυσικά και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

3.Βοηθάει στη λειτουργία της καρδιάς:

Η κατανάλωση του ροδιού βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το αγγειακό σύστημα αλλά και ταυτόχρονα βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέτει την καλή χοληστερόλη, την HDL και να μειώνει την κακή χοληστερόλη, την LDL αποτρέποντας έτσι την καρδιακή νόσο.

4.Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αναιμίας:

Το ρόδι προμηθεύει σίδηρο στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των συμπτωμάτων της αναιμίας, συμπεριλαμβανομένης της εξάντλησης, ζάλης, αδυναμίας και απώλειας ακοής.

5.Ελέγχει τον διαβήτη:

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ρόδι βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καταπολεμά τις φλεγμονές και γενικότερα βελτιώνει τους παράγοντες που εμπλέκονται με το μεταβολικό σύνδρομο.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΡΟΔΙ : ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*