βελουτέ σούπα ψάρι ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα βελουτέ

Εφοδιάστε τον οργανισμό σας με μια πολύ θρεπτική και νόστιμη σούπα ψαριού που θα του παρέχει πολλές βιταμίνες.. Μια συνταγή σούπας με βελούδινη υφή και υψηλή σε διατροφική αξία ! Δείτε τη συνταγή..

[box type=”tick”]30΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ σφυρίδα
  • 3 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 3 κλωνάρια σέλερυ
  • Λίγο Τζίντζερ
  • 3 Πατάτες
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζετε το ψάρι σας (καθαρισμένο) και το βράζετε με το ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά για 18 λεπτά, με κλειστό το καπάκι.
  2. Πλένεται καλά τα λαχανικά σας, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
  3. Εφόσον βράσει το ψάρι σας, το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και στη συνέχεια σουρώνετε το ζωμό και επανατοποθετείτε με τα κομμένα λαχανικά σας σε μια κατσαρόλα βράζοντας ακόμη μια φορά έως ότου τα λαχανικά σας να μαλακώσουν.
  4. Στο μεταξύ ξεκοκαλλίζετε το ψάρι σας προσεκτικά.
  5. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά σας αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  6. Στη συνέχεια πολτοποιήστε τα λαχανικά μέσα στο ζωμό με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει μια λεία και βελούδινη υφή.
  7. Σερβίρετε με το ψάρι και λίγο χυμό λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Κατά το σερβίρισμα ραντίστε το πιάτο σας με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για έξτρα γεύση.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*