Φτιάξτε εύκολα ένα σοκολατένιο κέικ-τούρτα που σίγουρα θα το λατρέψετε και θα το αγαπήσει και όλη σας η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη σοκολατένια συνταγή και δημιουργήστε ένα λαχταριστό επιδόρπιο που μπορείτε να το γευθείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή…
[box type=”tick”]45΄ Χρόνος – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
- 100 γρ βούτυρο
- 75 γρ κουβερτούρα
- 200 γρ αλεύρι
- 20 γρ κακάο
- 1 κ.σ μπέικιν μπάουντερ
- 3 ασπράδια αβγού
- 2 κρόκους
- 1 στικ βανίλιας σε σκόνη
- 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση:
- 2 κουβερτούρες γάλακτος (250 γρ)
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ βούτυρο
- 100 ml γάλα
- 100 γρ κακάο σε σκόνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το κέικ:
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια αβγού, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια χτυπάτε και τους κρόκους.
- Σε ένα άλλο μπωλ έχετε ανακατέψει το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν , και τα ρίχνετε και αυτά σταδιακά στο μείγμα σας ανακατεύοντας στο χέρι με μια μαρίζ.
- Ζεσταίνεται τη σοκολάτα και τη ρίχνετε και αυτή σταδιακά στο μείγμα.
- Αφού έχετε ανακατέψει το μείγμα σας και έχει ομογενοποιηθεί, το ρίχνετε σε δύο όμοια στρόγγυλα φορμάκια (πάνω σε αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για τη γέμιση σοκολάτας:
- Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα με το γάλα και στη συνέχεια ρίχνετε και το βούτυρο με τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
- Αφαιρείτε από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσθέτοντας το κακάο.
Για τη σύνθεση:
- Βάλτε το ένα κομμάτι του κέικ σε ένα πιάτο και καλύψτε με τη γέμιση σοκολάτας.
- Στη συνέχεια προσθέστε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και ολοκληρώστε καλύπτοντας όλο το κέικ σας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μικρά Μυστικά:
- Για έξτρα απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε μπισκότα, τρουφάκια, bueno, maltesers ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.
- Για ένα σούπερ σοκολατένιο κέικ χρησιμοποιήστε και λευκή σοκολάτα στο κέικ σας, με ακριβώς τις ίδιες ποσότητες υλικών για τη γέμιση σοκολάτας αλλά και την ίδια εκτέλεση με τη μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιείτε λευκή κουβερτούρα.