κοτόσουπα αβγολέμονο σούπα

Κοτόσουπα αβγολέμονο

Φτιάξτε εύκολα μια θρεπτική και εξαιρετικά βιταμινούχο σούπα. Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε εύκολα ένα νόστιμο αυγολέμονο για την κοτόσουπά σας και να πετύχετε την κρεμώδη του υφή, χωρίς να σας “κόψει”…

[box type=”tick”]40΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια- 2 φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κύβος κοτόπουλο
  • λίγο τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρύζι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνετε το κύβο κοτόπουλου και  βράζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σας.
  2. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αφαιρείται τον αφρό που δημιουργείτε στην επιφάνεια του νερού.
  3. Αφού βράσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου σας, τα αφαιρείται από τη κατσαρόλα και σουρώνετε το ζωμό.
  4. Το ζωμό τον επανατοποθετείτε στην κατσαρόλα και ρίχνετε και τη κούπα ρύζι μαζί βράζοντας για 15 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ ξεκοκαλλίζετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα βάζετε καθαρά μέσα στη σούπα για ένα 1 λεπτό πριν βράσει το ρύζι σας.
  6. Στη συνέχεια ελέγχετε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε στη σούπα όσο χρειαστεί.
  7. Και τέλος αφαιρείται από τη φωτιά.
  8. Με ένα ραβδομπλέντερ ή μίξερ ανακατεύεται τα αβγά με το χυμό λεμονιού πολύ καλά.
  9. Εφόσον έχετε ελέγξει τη θερμοκρασία της σούπας σας, να είναι χλιαρή, παίρνετε λίγο από το ζωμό και προσθέτετε στο αβγολέμονό σας και στη συνέχεια σιγά-σιγά ρίχνετε το αβγολέμονο ανακατεύοντας στη σούπα.
  10. Σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*