προφιτερόλ σουδάκια σοκολάτα γλυκό

Προφιτερόλ

Φτιάξτε ένα απολαυστικό γλυκό που ακούει στο όνομα προφιτερόλ! Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά της συνταγής για να δημιουργήσετε και εσείς αφράτα σου, πεντανόστιμη και σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής και φυσικά μια λαχταριστή και απολαυστική σάλτσα σοκολάτας..

[box type=”tick”]60΄ Χρόνος  – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 3[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη σου:

  • 4 μεγάλα αβγά
  • 110 γρ βούτυρο
  • 120 ml γάλα
  • 120 ml νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 140 γρ αλεύρι κοσκινισμένο

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 500 ml γάλα
  • 200 γρ σαντιγί ζωική 35%
  • 1 στικ βανίλιας
  • 20 γρ βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 40 γρ κορν φλάουρ
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σως σοκολάτας:

  • 350 ml γάλα
  • 420 γρ σοκολάτα υγείας
  • 1 στικ βανίλιας
  • 140 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκοι αβγού
  • 80 γρ κακάο
  • 70 γρ βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη σου:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Μόλις βράσει το μείγμα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη.
  3. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό , προσθέτωντας ένα-ένα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
  4. Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφού έχετε καλύψει ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σχηματίστε στρογγυλά μπαλάκια.
  5. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτετε σιγά-σιγά τα αβγά.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο ζεστό γάλα και αφού σουρώσετε το μείγμα ξαναρίξτε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει μια βράση.
  4. Βάλτε τη κρέμα σε ένα άλλο μπωλ και προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο ανακατεύοντας, τέλος καλύψτε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει χτυπήστε τη με ένα σύρμα να αφρατέψει και προσθέστε τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  6. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής σας είναι έτοιμη.

Για τη σως σοκολάτας:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ποσότητα ζάχαρης, ενώ ταυτόχρονα σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύεται την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους.
  2. Προσθέστε λίγο ζεστό γάλα στο μπωλ και αφού τα σουρώσετε ρίξτε στη κατσαρόλα.
  3. Με μια μαρίζ ανακατεύετε εφόσον έχετε αποσύρει από τη φωτιά.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και προσθέστε το κακάο και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
  5. Μόλις το μείγμα σας γίνει χλιαρό προσθέστε και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  6. Η σως σοκολάτας είναι έτοιμη.

Για τη σύνθεση:

  1. Κάνετε μια τρύπα στα σού και αφού βάλετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα σας γεμίστε τα με αυτήν.
  2. Τοποθετήστε το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύστε με σως σοκολάτας.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*