Μια καταπληκτική συνταγή χοιρινού φιλέτου με μαυρομάτικα φασόλια, απάκι , ψητή πιπεριά φλωρίνης, βασιλικό, σάλτσα από άσπρα σταφύλια και πετιμέζι που προτείνει ο Σεφ Νίκος Πατσιώρας.. Για περισσότερες συνταγές του Σεφ επισκεφθείτε τη σελίδα , nikospatsioras.gr .
Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή…
ΥΛΙΚΑ
για 4 μερίδες:Για το χοιρινό:
- 4 χοιρινά φιλέτα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Για τη γαρνιτούρα:
- 300 γρ μαυρομάτικα φασόλια
- 140 γρ Απάκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- φρέσκος βασιλικός
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 Καρότο
- 3 χρώματα πιπεριές
- ½ κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα σταφύλι-πετιμέζι:
- ½ κρεμμύδι
- 150 γρ. Port
- 400 γρ. Demi Glace
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι Θυμάρι
- 1 μικρο τσαμπί άσπρα σταφύλια
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. πετιμέζι
- Eλαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζουμε τα φασόλια με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση, το καρότο,το φύλλο δάφνης και μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε.
- Καθαρίζουμε το χοιρινό φιλέτο και την ώρα του service αλατοπιπερώνουμε, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές και κατόπιν το βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά.
- Σε ελαιόλαδο sauté ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές brunoise, σκόρδο, το απάκι, τα φασόλια, αλατοπίπερο, και τέλος βασιλικό.
- Για την σάλτσα σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, θυμάρι και φύλλο δάφνης.
- Σβήσιμο με Port και reduction για λίγα λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τη Demi Glace και το πετιμέζι.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα,κατόπιν περνάμε από σινουά και μοντάρουμε με λίγο βούτυρο
- Την τελευταία στιγμή προσθέτουμε αποφλοιωμένα άσπρα σταφύλια.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ