Πατσιώρας Νίκος χοιρινό πετιμέζι φασολάκια μαυρομάτικα οι σεφ προτείνουν σεφ

Χοιρινό φιλέτο με μαυρομάτικα φασόλια του Σεφ Νίκου Πατσιώρα

Μια καταπληκτική συνταγή χοιρινού  φιλέτου με μαυρομάτικα φασόλια, απάκι , ψητή πιπεριά φλωρίνης, βασιλικό, σάλτσα από άσπρα σταφύλια και πετιμέζι που προτείνει ο Σεφ Νίκος Πατσιώρας.. Για περισσότερες συνταγές του Σεφ επισκεφθείτε τη σελίδα , nikospatsioras.gr .

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή…

ΥΛΙΚΑ

για 4 μερίδες:

Για το χοιρινό:

  • 4 χοιρινά φιλέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Για τη γαρνιτούρα:

  • 300 γρ μαυρομάτικα φασόλια
  • 140 γρ Απάκι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • φρέσκος βασιλικός
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 Καρότο
  • 3 χρώματα πιπεριές
  • ½ κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα σταφύλι-πετιμέζι:

  • ½  κρεμμύδι
  • 150 γρ. Port
  • 400 γρ. Demi Glace
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι Θυμάρι
  • 1 μικρο τσαμπί άσπρα σταφύλια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. πετιμέζι
  • Eλαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βράζουμε τα φασόλια με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση, το καρότο,το φύλλο δάφνης και μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε το χοιρινό φιλέτο και την ώρα του service αλατοπιπερώνουμε, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές και κατόπιν το βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά.
  3. Σε ελαιόλαδο sauté ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές brunoise, σκόρδο, το απάκι, τα φασόλια, αλατοπίπερο, και τέλος βασιλικό.
  4. Για την σάλτσα σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, θυμάρι και φύλλο δάφνης.
  5. Σβήσιμο με Port και reduction για λίγα λεπτά.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε τη Demi Glace και το πετιμέζι.
  7. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα,κατόπιν περνάμε από σινουά και μοντάρουμε με λίγο βούτυρο
  8. Την τελευταία στιγμή προσθέτουμε αποφλοιωμένα άσπρα σταφύλια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*