κεικ σοκολάτα σοκολατένιο κέικ

Σοκολατένιο κέικ

Φτιάξτε ένα απολαυστικά σοκολατένιο κέικ με σοκολατένια σάλτσα και σιρόπι σοκολάτας! Δείτε παρακάτω τη συνταγή…

[box type=”tick”]60΄ Χρόνος  – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 3 αβγά
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 90 ml κρέμα γάλακτος ζωική
  • 90 γρ αλεύρι
  • 20 γρ κακάο
  • 5 γρ μπέικιν μπάουντερ
  • 90 γρ πούδρα αμυγδάλου
  • 60 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 90 γρ σταγόνες σοκολάτας

Για το σιρόπι:

  • 160 ml νερό
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 45 γρ σοκολάτα υγείας

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

  • 190 γρ σοκολάτα υγείας
  • 130 ml κρέμα γάλακτος ζωική
  • 20 γρ γλυκόζη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το κέικ:

  1. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός, τα αβγά, το μέλι , τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουντερ, το κακάο, τη πούδρα αμυγδάλου και στη συνέχεια το βούτυρο και τη κουβερτούρα.
  3. Τέλος ενσωματώστε τις σταγόνες σοκολάτας.
  4. Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.

Για το σιρόπι:

  1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε σε κομματάκια τη σοκολάτα.
  2. Ομογενοποιήστε ανακατεύοντας καλά.

Για τη γκανάζ:

  1. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε τη κρέμα με τη γλυκόζη αφού πρώτα την έχετε ζεστάνει.
  2. Ανακατέψτε με μια μαρίζ.

Για το σοκολατένιο κέικ:

  1. Αφού το κέικ σας έχει κρυώσει σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι και περιχύνετε με τη γκανάζ επικάλυψης.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΕΙΚ-ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*