Φτιάξτε ένα απολαυστικά σοκολατένιο κέικ με σοκολατένια σάλτσα και σιρόπι σοκολάτας! Δείτε παρακάτω τη συνταγή…
[box type=”tick”]60΄ Χρόνος – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
- 3 αβγά
- 2 κ.σ. μέλι
- 90 ml κρέμα γάλακτος ζωική
- 90 γρ αλεύρι
- 20 γρ κακάο
- 5 γρ μπέικιν μπάουντερ
- 90 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 60 γρ βούτυρο λιωμένο
- 60 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 90 γρ σταγόνες σοκολάτας
Για το σιρόπι:
- 160 ml νερό
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 45 γρ σοκολάτα υγείας
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 190 γρ σοκολάτα υγείας
- 130 ml κρέμα γάλακτος ζωική
- 20 γρ γλυκόζη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το κέικ:
- Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός, τα αβγά, το μέλι , τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουντερ, το κακάο, τη πούδρα αμυγδάλου και στη συνέχεια το βούτυρο και τη κουβερτούρα.
- Τέλος ενσωματώστε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
Για το σιρόπι:
- Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε σε κομματάκια τη σοκολάτα.
- Ομογενοποιήστε ανακατεύοντας καλά.
Για τη γκανάζ:
- Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε τη κρέμα με τη γλυκόζη αφού πρώτα την έχετε ζεστάνει.
- Ανακατέψτε με μια μαρίζ.
Για το σοκολατένιο κέικ:
- Αφού το κέικ σας έχει κρυώσει σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι και περιχύνετε με τη γκανάζ επικάλυψης.
Καλή σας απόλαυση!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΕΙΚ-ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ