Δείτε μια συνταγή για τραγανούς και πολύ νόστιμους κουραμπιέδες και δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς από το σπίτι εύκολα και γρήγορα αυτό το Χριστουγεννιάτικο γλυκό, εντυπωσιάζοντας φίλους και αγαπημένους ανθρώπους!
[box type=”tick”]35 ΄ Χρόνος – 30 τμχ – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 10 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 125 γρ αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρδισμένα)
- 500 γρ αλεύρι (κοσκινισμένο 2 φορές)
- 5 γρ μπέικιν μπάουντερ
Για το γαρνίρισμα:
- 300 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 ml ανθόνερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να αποκτήσουν λεία και κρεμώδη υφή.
- Αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι 2 φορές το προσθέτουμε στον κάδο μαζί με το μπέικιν μπάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και με το φτερό ανακατεύουμε.
- Αφού πλάσετε στρογγυλούς κουραμπιέδες τοποθετείτε σε ένα ταψί, με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνετε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
- Ραντίστε με ανθόνερο.
- Και σε ένα βαθύ μπωλ με ζάχαρη άχνη βυθίστε τους κουραμπιέδες και καλύψτε με επιπλέον ζάχαρη.
- Αφαιρέστε σε ένα δίσκο και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ