συνταγή για κουραμπιέδες χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Συνταγή για κουραμπιέδες

Δείτε μια συνταγή για τραγανούς και πολύ νόστιμους κουραμπιέδες και δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς από το σπίτι εύκολα και γρήγορα αυτό το Χριστουγεννιάτικο γλυκό, εντυπωσιάζοντας φίλους και αγαπημένους ανθρώπους!

[box type=”tick”]35 ΄ Χρόνος  – 30 τμχ  – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρδισμένα)
  • 500 γρ αλεύρι  (κοσκινισμένο 2 φορές)
  • 5 γρ μπέικιν μπάουντερ

Για το γαρνίρισμα:

  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 ml ανθόνερο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να αποκτήσουν λεία και κρεμώδη υφή.
  2. Αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι 2 φορές το προσθέτουμε στον κάδο μαζί με το μπέικιν μπάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και με το φτερό ανακατεύουμε.
  4. Αφού πλάσετε στρογγυλούς κουραμπιέδες τοποθετείτε σε ένα ταψί, με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνετε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
  6. Ραντίστε με ανθόνερο.
  7. Και σε ένα βαθύ μπωλ με ζάχαρη άχνη βυθίστε τους κουραμπιέδες και καλύψτε με επιπλέον ζάχαρη.
  8. Αφαιρέστε σε ένα δίσκο και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*