Γράφει ο Giorgos Theodorakos
Αυτή τη βδομάδα στην κουζίνα του jonakos.gr θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε ήδη υπάρχοντα συστατικά που χρησιμοποιούμε για τα φαγητά μας ώστε να δημιουργήσουμε μια μοναδική και ξεχωριστή συνταγή για τα κοκτέιλ μας.
Έτσι το σημερινό μας συστατικό είναι το ξύδι και συγκεκριμένα το βαλσάμικο. Το βαλσάμικο ξύδι μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες γεύσεις όπως ρόδι, βανίλια, μέλι, λεμόνι και φράουλα. Εμείς για τη συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε το βαλσάμικο με γεύση ρόδι και μέλι.
Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες συνταγές σε κοκτέιλ με το ελληνικό απόσταγμα ΜΕΤΑΞΑ οπότε παραμένει στην κάβα μας και θα χρησιμοποιήσουμε αυτό.
Πάμε να δούμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 50 ml ΜΕΤΑΞΑ 5 αστέρων
- 20 ml ξύδι βαλσάμικο με γεύση ρόδι ΤΟΠ
- 1 φιάλη μηλίτη
- 1 Μήλο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ποτήρι Collins βάζουμε όλα τα υλικά και απογεμίζουμε με το μηλίτη.
- Γαρνίρουμε με μια φέτα μήλο .
Στην υγειά μας !
ΤΙΡ: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μηλίτη με Gingerale αναψυκτικό.
Και σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε πως μπορείτε και εσείς από το σπίτι να φτιάξετε τα δικά σας φρέσκα αναψυκτικά!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΙΤΙΦ