Φτιάξτε ένα εύκολο Χριστουγεννιάτικο κέικ που θα λατρέψει όλη σας η οικογένεια. Μια συνταγή με πλούσια αρώματα και μοναδική γεύση. Ένα γλυκό που μπορείτε να το γευθείτε εναλλακτικά σε σχέση με τα καθιερωμένα γλυκά των Χριστουγέννων και να βρίσκετε και αυτό στο εορταστικό σας τραπέζι.. Δείτε τη συνταγή!
[box type=”tick”]45 ΄ Χρόνος – 6-8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το χριστουγεννιάτικο κέικ:
- 3-4 αβγά
- 2 κ.σ. μέλι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν μπάουντερ
- 3 κ.σ. κακάο
- 100 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 60 γρ βούτυρο λιωμένο
- 70 γρ κουβερτούρα υγείας λιωμένη
- 90 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
- 10 ml χυμό πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
- 160 ml νερό
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 45 γρ σοκολάτα υγείας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το κέικ:
- Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το μέλι, την κρέμα γάλακτος,το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουντερ , το κακάο, την κανέλα, τη πούδρα αμυγδάλου και στη συνέχεια το βούτυρο με τη κουβερτούρα.
- Τέλος ενσωματώστε και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα ως τα 2/3 του ύψους της.
- Ψήστε στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε και αφήστε το κέικ να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
- Βράστε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέστε τη σοκολάτα υγείας κομμένη σε κομματάκια.
- Ομογενοποιήστε ανακατεύοντας καλά.
- Αφήστε το να κρυώσει και περιχύστε το κέικ σας.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά:
- Αν θέλετε το χριστουγεννιάτικο κέικ σας να είναι περισσότερο αρωματικό, στο σιρόπι σας προσθέστε 1 πορτοκάλι. Δηλαδή βράστε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι (κομμένο στη μέση μαζί με τη φλούδα του ή ξύσμα πορτοκάλι), αφού βράσει αφαιρέστε το πορτοκάλι και προσθέστε τη σοκολάτα και τα υπόλοιπα βήματα ως έχουν.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ