Εξαιρετικά αρωματικές μπουκίτσες κοτόπουλο με κάρυ. Ζουμερές, απολαυστικές και με γρήγορο χρόνο εκτέλεσης! Ιδανική συνταγή για όλη την οικογένεια συνοδεύστε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι..
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
- 50 ml λευκό κρασί
- 3 κ.σ κάρυ
- χυμό και ξύσμα από 3 λάιμ
- 200 ml νερό
- 1 κ.σ μέλι
- 1κ.σ. μουστάρδα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια.
- Προσθέστε το κάρυ, το χυμό από το λάιμ και τη μουστάρδα.
- Αναμιγνύετε και αφήνετε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κοτόπουλο και το σωτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Προσθέτετε το λευκό κρασί, το ξύσμα λάιμ και το νερό.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι.
Καλή σας όρεξη!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΣ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ