Δημιουργήστε ένα θρεπτικό ορεκτικό με κύριο συστατικό την πατάτα. Η πατατόσουπα είναι μια εξαιρετική σούπα για τις κρύες μέρες και ταυτόχρονα πολύ υγιεινή για τον οργανισμό μας. Δοκιμάστε και εσείς από το σπίτι να φτιάξετε αυτή την εξαιρετική σούπα!
[box type=”tick”]30΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πράσα χοντροκομμένα
- 3 καρότα χοντροκομμένα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 50 ml ελαιόλαδο
- λίγο σέληνο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το σέλινο , τα καρότα, το ζωμό λαχανικών , αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Σβήνετε τη φωτιά κι στη συνέχεια με το ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τη σούπα μέχρι αυτή να αποκτήσει μια λεία και ομογενοποιημένη υφή.
Καλή σας όρεξη!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ