σάλτσα ντομάτας μακαρόνια σπαγγέτι ναπολιτάνα τέλεια σάλτσα για μακαρόνια και για κεφτεδάκια

Τέλεια σάλτσα ντομάτας (napolitana)

Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για σάλτσα ντομάτας που πέρα από πεντανόστιμη είναι και πάρα πολύ εύκολη και μπορεί ο καθένας να τη φτιάξει από το σπίτι του.. Μια σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει τα ζυμαρικά σας αλλά ταιριάζει απόλυτα και με τα κεφτεδάκια!

[box type=”tick”]35΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ σπαγγέτι

Για τη σάλτσα ντομάτας(ναπολιτάνα):

  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι4
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 700 γρ αποφλοιωμένο ντοματάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 με 4 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το αποφλοιωμένο ντοματάκι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε λίγα φύλλα βασιλικού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Ταυτόχρονα αφότου έχετε βράσει τα μακαρόνια σας, τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Προσθέστε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*