Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για σάλτσα ντομάτας που πέρα από πεντανόστιμη είναι και πάρα πολύ εύκολη και μπορεί ο καθένας να τη φτιάξει από το σπίτι του.. Μια σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει τα ζυμαρικά σας αλλά ταιριάζει απόλυτα και με τα κεφτεδάκια!
[box type=”tick”]35΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ σπαγγέτι
Για τη σάλτσα ντομάτας(ναπολιτάνα):
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι4
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 700 γρ αποφλοιωμένο ντοματάκι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- φύλλα βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 με 4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το αποφλοιωμένο ντοματάκι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε λίγα φύλλα βασιλικού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ταυτόχρονα αφότου έχετε βράσει τα μακαρόνια σας, τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Προσθέστε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!