Δείτε παρακάτω πώς θα δημιουργήσετε και εσείς από το σπίτι ένα εξαιρετικό πέστο ντομάτας που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με αρκετούς τρόπους! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και μπορείτε αφότου τη δημιουργήσετε να συνοδεύσετε μπρουσκέτες ψωμιού, ζυμαρικά και να το βάλετε ως ντιπ στο τραπέζι σας!
[box type=”tick”]20΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 6 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 γρ λιαστές ντομάτες
- 150 γρ φιλέ αμύγδαλο
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 15 φύλλα βασιλικού
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πέστο.
Καλή σας απόλαυση!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ- ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ