πέστι ντομάτας με ντομάτα ντιπ για ζυμαρικά σάλτσα

Πέστο ντομάτας

Δείτε παρακάτω πώς θα δημιουργήσετε και εσείς από το σπίτι ένα εξαιρετικό πέστο ντομάτας που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με αρκετούς τρόπους! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και μπορείτε αφότου τη δημιουργήσετε να συνοδεύσετε μπρουσκέτες ψωμιού, ζυμαρικά και να το βάλετε ως ντιπ στο τραπέζι σας!

[box type=”tick”]20΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 6 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ φιλέ αμύγδαλο
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 15 φύλλα βασιλικού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πέστο.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ- ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*