Διαβάστε παρακάτω πώς θα δημιουργήσετε ζουμερούς και χρυσαφένιους σε χρώμα κεφτέδες! Μια συνταγή που ξεχωρίζει για την ευκολία της αλλά και ταυτόχρονα για την νοστιμιά της.. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι αυτά τα νόστιμα κεφτεδάκια!
[box type=”tick”]20΄ Χρόνος – 20 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ κιμάς χοιρινός
- 250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 αβγά
- 100 γρ μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ούζο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- ηλιέλαιο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ με νερό βάζετε το ψωμί για να μουλιάσει.
- Αφού μουλιάσει το στίβετε καλά μέχρι να φύγει όλο το νερό.
- Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείτε τους κιμάδες, το ψωμί,τα αβγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Κατόπιν, πλάθετε τον κιμά σας σε μπαλάκια και τα περνάτε από το αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε το ηλιέλαιο μέχρι να καλύψει την επιφάνεια από τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται.
- Μόλις το λάδι ζεσταθεί τα τοποθετείτε στο τηγάνι και τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι αυτά να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα αφαιρείτε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί ώσπου να φύγει το περιττό λάδι.
- Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες!
Καλή σας όρεξη!!