Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε μια καταπληκτική και πεντανόστιμη τάρτα λαχανικών. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα και φτιάξτε μια τραγανή ζύμη και ταυτόχρονα μια ζουμερή και γευστική γέμιση! Δείτε παρακάτω τη συνταγή!
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος – 6 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 120 γρ αλεύρι
- 60 γρ βούτυρο
- 1 κρόκος
- νερό
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
- μανιτάρια πλευρώτους
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 8 τοματίνια
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 120 ml γάλα
- 2 αβγά
- 10 γρ κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύμη:
- Στο πάγκο εργασίας, τοποθετούμε το αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ενσωματώνουμε με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το κρόκο, το αλάτι και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αβγά, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σωτάρετε ελαφριά για περίπου 2 λεπτά όλα σας τα λαχανικά.
Για την τάρτα λαχανικών:
- Σε μια ταρτιέρα την οποία έχετε βουτυρώσει τοποθετείτε τη ζύμη ανοιγμένη σαν φύλλο φορμάροντας την καλά.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα λαχανικά και το τυρί και όλο το μείγμα που είχατε δημιουργήσει με τη κρέμα γάλακτος.
- Ψήστε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Καλή σας απόλαυση!