Δείτε πώς θα δημιουργήσετε ένα πεντανόστιμο και αφράτο κέικ σοκολάτας. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε δημιουργήσει ένα πραγματικά εξαιρετικό επιδόρπιο. Διαβάστε τη συνταγή!
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά – 8-10 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 250 γρ βούτυρο μαλακό
- 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 30 γρ κακάο
- 1 σφηνάκι γάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αλευροβουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει καλά και να αφρατέψουν.
- Ρίχνετε μέσα τα αβγά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα και στη συνέχεια το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ίσα-ίσα να ανακατευθεί.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο και το γάλα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
- Έπειτα με μια σπάτουλα ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα για το κέικ και με ένα μαχαίρι ανακατεύετε το μείγμα για να δημιουργηθούν νερά.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Αν θέλετε σπάστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και πασπαλίστε πάνω από το κέικ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΕΙΚ_ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ