σοκολάτα κέικ

Κεικ σοκολάτας

Δείτε πώς θα δημιουργήσετε ένα πεντανόστιμο και αφράτο κέικ σοκολάτας. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε δημιουργήσει ένα πραγματικά εξαιρετικό επιδόρπιο. Διαβάστε τη συνταγή!

[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά – 8-10 Μερίδες [/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 250 γρ βούτυρο μαλακό
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30 γρ κακάο
  • 1 σφηνάκι γάλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αλευροβουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  2. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει καλά και να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνετε μέσα τα αβγά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα και στη συνέχεια το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ίσα-ίσα να ανακατευθεί.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο και το γάλα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
  6. Έπειτα με μια σπάτουλα ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα για το κέικ και με ένα μαχαίρι ανακατεύετε το μείγμα για να δημιουργηθούν νερά.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
  8. Αν θέλετε σπάστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και πασπαλίστε πάνω από το κέικ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΕΙΚ_ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*