Διαβάστε μια γρήγορη, νόστιμη και εύκολη συνταγή με μακαρόνια και γαρίδες. Δείτε τον τρόπο για να πετύχετε εύκολα μια νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής γαριδομακαρονάδας …
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 10 γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- μισή πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- Χυμός από 2 ντομάτες φρέσκιες
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κύβος λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά τις γαρίδες σας.
- Σωτάρετε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα και τις αφαιρείτε.
- Στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το καρότο και την πιπεριά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας, λίγο νερό και το κύβο λαχανικών και βράζετε το ζωμό σας σε μέτρια φωτιά μαζί με τις γαρίδες.
- Ρίχνετε το κέτσαπ και τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
- Τέλος ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και η σάλτσα σας είναι έτοιμη.
- Βράστε τα μακαρόνια που επιθυμείτε και αφού τα σουρώσετε ανακατέψτε τα μαζί με τη σάλτσα σας.
- Σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Μικρά μυστικά:
- Πριν ανακατέψετε τα μακαρόνια σας με τη σάλτσα και τις γαρίδες προσθέστε τριμμένο τυρί.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ