vegan Κώστας Μαγουλάς ορεκτικό χωρίς γαλακτοκομικά συνταγή τζατζίκι

Τζατζίκι από Τοφού

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Η παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου εδέσματος,μια αλοιφή γνωστή στα πέρατα του κόσμου,εκείνη που κάνει τους τουρίστες τα καλοκαίρια να παραμιλούν και εκείνη που είναι η πρώτη λέξη που οι ξένοι συλλαβίζουν γυρίζοντας στην χώρα τους.Παρ’όλα αυτά,μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν μπορεί να το καταναλώσει λόγω του γιαουρτιού! Η λύση είναι εδώ…Τζατζίκι από Τοφού

[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 2′ Χρόνος Μαγειρέματος – 20′ Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

για 4 μερίδες:

  • Μισό τοφού(έξτρα μαλακό)
  • 1 μέτριου μεγέθους αγγούρι,τριμμένο και στραγγισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο
  • Αγουρέλαιο κατά βούληση
  • Ξυδι Ρυζιού ή μηλόξυδο 1 κ.σ.
  • Νερό άν χρειαστεί

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπλέντερ(κατά προτίμηση Vitamix) προσθέτουμε το τοφού μας,το σκόρδο,το ξύδι,αλατοπίπερο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Αλέθουμε για μερικά δευτερόλεπτα και αφαιρούμε σε ένα μπώλ.
  3. Ενσωματώνουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε διπλώνοντας απαλά για να μην κατέβουν άλλα υγρά.
  4. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και τοποθετούμε στο ψυγείο για  20 λεπτά να δέσει.
  5. Σερβίρουμε με πίτα,ψωμί,παξιμάδια ή ότι άλλο θέλουμε ως συνοδεία.
  6. Διατηρείται για 4-5 μέρες φρέσκο στο ψυγείο,σε γυάλινο σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη κουζίνας.

Καλή Όρεξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΦΟΥ

                          ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*