Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Η παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου εδέσματος,μια αλοιφή γνωστή στα πέρατα του κόσμου,εκείνη που κάνει τους τουρίστες τα καλοκαίρια να παραμιλούν και εκείνη που είναι η πρώτη λέξη που οι ξένοι συλλαβίζουν γυρίζοντας στην χώρα τους.Παρ’όλα αυτά,μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν μπορεί να το καταναλώσει λόγω του γιαουρτιού! Η λύση είναι εδώ…Τζατζίκι από Τοφού
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 2′ Χρόνος Μαγειρέματος – 20′ Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
για 4 μερίδες:- Μισό τοφού(έξτρα μαλακό)
- 1 μέτριου μεγέθους αγγούρι,τριμμένο και στραγγισμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
- Αλατοπίπερο
- Αγουρέλαιο κατά βούληση
- Ξυδι Ρυζιού ή μηλόξυδο 1 κ.σ.
- Νερό άν χρειαστεί
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπλέντερ(κατά προτίμηση Vitamix) προσθέτουμε το τοφού μας,το σκόρδο,το ξύδι,αλατοπίπερο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αλέθουμε για μερικά δευτερόλεπτα και αφαιρούμε σε ένα μπώλ.
- Ενσωματώνουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε διπλώνοντας απαλά για να μην κατέβουν άλλα υγρά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να δέσει.
- Σερβίρουμε με πίτα,ψωμί,παξιμάδια ή ότι άλλο θέλουμε ως συνοδεία.
- Διατηρείται για 4-5 μέρες φρέσκο στο ψυγείο,σε γυάλινο σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη κουζίνας.
Καλή Όρεξη.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΦΟΥ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .