Διαβάστε παρακάτω μια πραγματικά λαχταριστή και πεντανόστιμη συνταγή! Ζουμερά κοκκινιστά κεφτεδάκια σε συνδυασμό με τα ριγκατόνι και τριμμένη γραβιέρα από πάνω που θα απογειώσει το φαγητό σας ! Διαβάστε παρακάτω τα μυστικά της συνταγής…
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος -6 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τα ριγκατόνι:
- 500 γρ ριγκατόνι
- αλάτι
- γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Για τα κεφτεδάκια:
- 400 γρ κιμάς χοιρινός
- 400 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 αβγά
- 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 500 γρ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 ml ζωμός λαχανικών
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τα κεφτεδάκια:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε ένα μπωλ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε καλά.
- Τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο φούρνο στο ταψί σε μια λαδόκολλα και ψήνετε για 20 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- Σε ένα τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει, σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτετε τη πιπεριά και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 2- 3 λεπτά ώσπου να μαραθούν.
- Έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνετε να πάρει μαι βράση για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ψημένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
- Ταυτόχρονα έχετε βράσει τα ριγκατόνι.
- Σερβίρετε τα ριγκατόνι και από πάνω τα κεφτεδάκια με τη κόκκινη σάλτσα.
- Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ