Ο Σεφ Jo Douvlis γεννήθηκε στο Βόλο και οι ρίζες του είναι από τη Σμύρνη και το Λίβανο. Σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σ.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης ως Τεχνικός Μαγειρικής και αποφοίτησε με επιτυχία. Στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και πρόσφατα εργάστηκε και ως Σεφ στις Μπαχάμες. Αυτή τη περίοδο εργάζεται στο πλευρό του γνωστού Σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη στο Kensho Boutique Hotel & Suites της Μυκόνου.
‘Οπως υποστηρίζει ο ίδιος “η μαγειρική δεν είναι ανάγκη είναι έρωτας”.Ευχαριστούμε τον Σεφ Jo Douvlis που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
[box type=”tick”]45΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο χωριάτικο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 8 κόκκους κύμινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 2 ξύλα κανέλας
- Μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 15 κόκκους πιπέρι ροζ
- 3 κ.σ. ξύδι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 300 ml ελαιόλαδο
- 1 lt ζωμό κότας
- 1 πακέτο μακαρόνια παστίτσιου
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο καλά μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνετε με το ξύδι και στη συνέχεια με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό κότας αφήνοντάς το να μαγειρευτεί.
- Στο τέλος προσθέτετε ένα λίτρο ζωμού κότας και τα μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν μαζί με τα υγρά του.
- Εφόσον βράσουν και τα μακαρόνια το φαγητό σας είναι έτοιμο.
- Αφήνετε λίγο να ηρεμήσει και προσθέτετε από πάνω λίγο ξινό μυζήθρα και ροζ πιπέρι.
Καλή σας απόλαυση!