Μεσογειακή Διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία.

Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζετε από τη διατροφή των ελαιοπαραγωγών περιοχών της Μεσογείου, συνιστάτε από διατροφολόγους, δείτε παρακάτω τα τρόφιμα αυτής και τα οφέλη τους στην υγεία…

Η μεσογειακή διατροφή είναι μια σύγχρονη διατροφική συνήθεια που έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα τη νότια Ιταλία και την Ισπανία τη δεκαετία του 1940. Τα χαρακτηριστικά αυτής της διατροφής είναι η υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου, δημητριακών , οσπρίων, φρούτων και λαχανικών, ταυτόχρονα όμως είναι χαμηλή σε κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών.Βέβαια η κατανάλωση ψαριού και οίνου δε παραλείπετε από αυτή απλώς βρίσκετε σε μέτριες ποσότητες συγκριτικά με τα υπόλοιπα τρόφιμα. Η διατροφή αυτή παρέχει στον καταναλωτή μια μορφή τροφής μη επεξεργασμένης δηλαδή τρόφιμα αγνά, επομένως και ωφέλημα στην υγεία του. Οι διατροφολόγοι συνιστούν τη μεσογειακή διατροφή καθώς οι μελέτες έχουν δείξει πως η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της παχυσαρκίας. Η μεσογειακή διατροφή αποτρέπει την ανάπτυξη καρδιακής νόσου αλλά ακόμη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Επίσης αντιμάχεται του διαβήτη ΙΙ αλλά και της νόσου αλτσχάιμερ. Οι φυτικές ίνες και τα υγιή λίπη που λαμβάνει κάποιος από αυτή τη διατροφή του χαρίζει ευεξία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Αντλαμβανόμαστε επομένως ότι όλα αυτά τα οφέλη που χαρίζει η μεσογειακή διατροφή είναι ένας λόγος να τη προσαρμόσουμε στη ζωή μας και να αρχίσουμε να καταναλώνουμε τα τρόφιμα αυτής. Ενδεικτικά δείτε συνταγές για μεσογειακή σαλάτα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ :Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ, CARPER JEAN

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*