Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Μια εύκολη και πολύ θρεπτική σαλάτα, κατάλληλη για βίγκαν,χωρίς γλουτένη ή λακτόζη! Δείτε αυτή τη γευστική και ανατρεπτική σαλάτα και δοκιμάστε να τη φτιάξετε και εσείς, εύκολα και γρήγορα από το σπίτι σας…
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 2 Χρόνος Μαγειρέματος – – Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- σαλάτα μιξ περίπου 400 γρ,πλυμένη και στεγνή
- Micro green mix 100 γρ
- 60 γρ μύρτιλλα
- 1 ολόκληρο βρασμένο φρέσκο καλαμπόκι
- 4 ραπανάκια
- 70 γρ ωμά πλατιά φασολάκια
- Αλάτι με πάπρικα Salt Odyssey
- 30 μλΕλαιόλαδο
- 1 κ.σ μέλι
- 15 μλ Λεμόνι
- Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 10 φύλλα βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Με ένα μαχαίρι,’’ξυρίζουμε” το καλαμπόκι,τοποθετώντας το κάθετα στο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όσο πιο κοντά στο κέντρο μπορούμε ώστε να πάρουμε όμορφες φετούλες καλαμπόκι κρατώντας τους σπόρους μαζί.
- Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές φετούλες.
- Στο μπώλ σερβιρίσματος,ανακατεύουμε τα μύρτιλλα,το μιξ σαλάτας,τις μικροπρασινάδες,τα φασολάκια και τις φετούλες από τα ραπανάκια.
- Σε ένα μπλέντερ,αλέθουμε το ελαιόλαδο,το λεμόνι,αλατοπίπερο κατα βούληση και τον βασιλικό.Αυτό θα ειναι το ντρέσινγκ μας.
- Περιχύνουμε την σαλάτα μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να φάμε.
Καλή Όρεξη
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .