μανιταρόσουπα σούπα μανιταρια συνταγή

Μανιταρόσουπα

Τα κρύα έχουν πιάσει για τα καλά και σήμερα προτείνουμε μια θρεπτική και υψηλή σε διατροφική αξία μανιταρόσουπα που θα μας ζεστάνει και θα μας τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Δείτε παρακάτω τη συνταγή!

[box type=”tick”]30 ΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ βούτυρο
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 1 1/2 ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο και μόλις κάψει σωτάρετε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι.
  3. Σβήνετε με λευκό κρασί.
  4. Ανακατεύετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αφήνετε να μαγειρευτεί για ακόμα 5 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, προσθέτετε 5 κ.σ. νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
  7. Ρίχνετε το χυλό στη σούπα μέχρι να δέσει ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  8. Τέλος, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να αποκτήσει η σούπα σας ωραία υφή και γεύση!

Καλή όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Σερβίρετε με κρουτόν ή σκορδόψωμο για έξτρα γεύση.
  • Γαρνίρετε με μαιντανό ή αποξηραμένο θυμάρι.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*