Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα.

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε ανά πάσα ώρα και στιγμή.. με αφράτο παντεσπάνι και σπιτική μαρμελάδα φράουλας.. Δοκιμάστε το!!

[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης – 10 Μερίδες  – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 300 γρ Μαρμελάδα φράουλας (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους και τη βανίλια και ξαναχτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και με μια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.
  5. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείστε το μείγμα και στρώστε το καλά με μια σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνειά του να είναι λεία.
  6. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο σας για 20- 25 λεπτά.
  7. Αφήστε να κρυώσει, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι και αλείψτε με τη σπιτική μαρμελάδα σας.
  8. Κάνετε ρολό και πασπαλίζετε με άχνη ή ζάχαρη κρυσταλλική (αφού το έχετε ραντίσει με λίγο χυμό λεμονιού για να κολλήσει).

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά

  • Χρησιμοποιείστε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα, δείτε τη συνταγή σπιτικής μαρμελάδας φράουλας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*