Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε ανά πάσα ώρα και στιγμή.. με αφράτο παντεσπάνι και σπιτική μαρμελάδα φράουλας.. Δοκιμάστε το!!
[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης – 10 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 πρέζα βανίλια
- 300 γρ Μαρμελάδα φράουλας (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους και τη βανίλια και ξαναχτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι και με μια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείστε το μείγμα και στρώστε το καλά με μια σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνειά του να είναι λεία.
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο σας για 20- 25 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι και αλείψτε με τη σπιτική μαρμελάδα σας.
- Κάνετε ρολό και πασπαλίζετε με άχνη ή ζάχαρη κρυσταλλική (αφού το έχετε ραντίσει με λίγο χυμό λεμονιού για να κολλήσει).
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ