Τα οφέλη των προϊόντων ολικής άλεσης είναι πάρα πολλά και το γνωρίζουν ήδη όσοι τα καταναλώνουν, πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθευτεί από διάφορα σουπερμάρκετ προϊόντα ολικής άλεσης και να τα χρησιμοποιήσει στα γεύματα του .. Παρακάτω δείτε τα οφέλη των προϊόντων ολικής άλεσης, ποια τα είδη και συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με αυτά…
Οι τροφές ολικής άλεσης είναι υγιείς επειδή περιέχουν φυτικές ίνες. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και διαβήτη. Καταναλώνοντας τροφές ολικής άλεσης ελέγχονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αλλά και η χοληστερίνη .Επίσης οι τροφές ολικής άλεσης βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και των κινήσεων εντέρου.
ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ:
- Μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.
- Μείωση κινδύνου διαβήτη τύπου ΙΙ.
- Μείωση κινδύνου καρδιακής νόσου.
- Καλύτερη συντήρηση βάρους.
- Χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
- Υγιέστερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ:
Ψωμί ολικής αλέσεως
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι ευρέως διαθέσιμα και διατίθενται σε διαφορετικές ποικιλίες. Όταν επιλέγετε ψωμί ολικής αλέσεως, επιλέξτε 100% ολικής αλέσεως . Ορισμένα ψωμιά προσφέρουν μικρότερο ποσοστό σίτου ολικής αλέσεως, πράγμα που σημαίνει ότι τα λευκά άλευρα έχουν υποκατασταθεί με μέρος των ολόκληρων κόκκων.
Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας προϊόντα ολικής άλεσης κάνοντας σάντουιτς με τη χρήση ψωμιού ολικής αλέσεως ή αντικαθιστώντας τις τορτίγες λευκών αλεύρων με εκδόσεις ολικής άλεσης σίτου. Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε το δικό σας ψωμί ολικής άλεσης.
Δημητριακά σιτηρών
Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα δημητριακά, μπορεί να σκέφτονται τα γρήγορα, ζαχαρούχα δημητριακά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά δημητριακά που παρασκευάζονται με ολόκληρους κόκκους, όπως η βρώμη.Η βρώμη είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προστατεύει από τον κύνδινο καρδιακής νόσου.
Απολαύστε ένα πρωινό που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως νιφάδες ολικής αλέσεως , τεμαχισμένο σιτάρι ή πλιγούρι βρώμης.
Καστανό ρύζι
Όταν επιλέγετε το άσπρο ρύζι χάνετε το 75% των θρεπτικών ουσιών που θα μπορούσατε να λάβετε μέσω του καστανού. Το καστανό ρύζι περιέχει αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, φωσφόρο, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β . Πάντα επιλέγετε καστανό ρύζι, το οποίο περιλαμβάνει καφέ αρωματικές ποικιλίες όπως το μπασμάτι και το γιασεμί. Το άγριο ρύζι θεωρείται επίσης ένα προϊόν ολικής άλεσης και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, όπως η νιασίνη και το φυλλικό οξύ.
Χρησιμοποιήστε το άγριο ρύζι σε σούπες, σε φαγητά κατσαρόλας αλλά και για τη δημιουργία σαλατών.
Ζυμαρικά
Εκτός από τα ψωμιά, πολλά αμυλούχα ζυμαρικά προέρχονται επίσης από προϊόντα ολικής αλέσεως και είναι διαθέσιμα σε όλα τα τυποποιημένα σχήματα ζυμαρικών όπως οι πένες τα μακαρόνια και τα λαζάνια.
Συμπεριλάβετε τα ζυμαρικά ολικής στις αγαπημένες σας μακαρονάδες αλλά και για τη δημιουργία σαλάτας. Δείτε τη συνταγή σαλάτας με πένες ολικής .
Η κατανάλωση μιας ποικιλίας προϊόντων ολικής αλέσεως όχι μόνο διασφαλίζει ότι παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία, αλλά επίσης βοηθάει να κάνετε τα γεύματά σας και τα σνακ πιο ενδιαφέροντα.