φαβα filofron φαβα σχοινούσας συνταγη για φαβα

Εύκολη συνταγή για φάβα

Δημιουργήστε ένα γρήγορο νόστιμο και πολύ εύκολο ορεκτικό με τη φάβα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φάβα Σχοινούσας ένα 100% Ελληνικό προϊόν, που προμηθευτήκαμε από το filofron.com και πετύχαμε μια τέλεια βελούδινη υφή… Δείτε την εύκολη συνταγή για φάβα και δημιουργήστε και εσείς αυτό το εξαιρετικό ορεκτικό…

[box type=”tick”]45΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 Μερίδες –  Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. Φάβα Σχοινούσας
  • 1 καρότο (καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1200 με1500 γρ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπολ με νερό ξεπλύνετε τη φάβα και σουρώστε την.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και  σωτάρετε το καρότο και το κρεμμύδι για 3′.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φάβα Σχοινούσας και ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε το νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
  5. Αφαιρείτε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ (pimmer ή οποιοδήποτε άλλο μπλέντερ), πολτοποιείτε ενώ ταυτόχρονα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  6. Σερβίρετε σαν κρύο ορεκτικό πάνω σε μπρουσκέτες ή ψωμάκια της αρεσκείας σας.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικά: Όταν προσθέτετε το νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1 κύβο ζωμού λαχανικών για έξτρα γεύση!

Βρείτε τη φάβα Σχοινούσας στο  filofron.com !

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*