Δημιουργήστε ένα γρήγορο νόστιμο και πολύ εύκολο ορεκτικό με τη φάβα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φάβα Σχοινούσας ένα 100% Ελληνικό προϊόν, που προμηθευτήκαμε από το filofron.com και πετύχαμε μια τέλεια βελούδινη υφή… Δείτε την εύκολη συνταγή για φάβα και δημιουργήστε και εσείς αυτό το εξαιρετικό ορεκτικό…
[box type=”tick”]45΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. Φάβα Σχοινούσας
- 1 καρότο (καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1200 με1500 γρ. νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ με νερό ξεπλύνετε τη φάβα και σουρώστε την.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το καρότο και το κρεμμύδι για 3′.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη φάβα Σχοινούσας και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
- Αφαιρείτε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ (pimmer ή οποιοδήποτε άλλο μπλέντερ), πολτοποιείτε ενώ ταυτόχρονα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Σερβίρετε σαν κρύο ορεκτικό πάνω σε μπρουσκέτες ή ψωμάκια της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά: Όταν προσθέτετε το νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1 κύβο ζωμού λαχανικών για έξτρα γεύση!
Βρείτε τη φάβα Σχοινούσας στο filofron.com !
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ