Χοιρινό κρασάτο με σπιτικό πουρέ πατάτας, μια πολύ εύκολη συνταγή, γρήγορη αλλά και γευστική. Δείτε παρακάτω τον τρόπο και τις τεχνικές μαγειρέματος. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να δημιουργήσετε κι εσείς αυτό το εξαιρετικό πιάτο.
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος – 6 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 kg χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κυβάκια
- 120 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 500 ml ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα πλασοτέ ή ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά προσθέτετε τα κομματάκια χοιρινού και την πιπεριά.
- Σοτάρετε το κρέας μέχρι αυτό να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα 500 ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να γίνει αρκετά μαλακό (αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό).
- Πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Για τον πουρέ πατάτας, δείτε τη συνταγή Μοσχαρίσια μπιφτέκια με σπιτικό πουρέ πατάτας παρακάτω.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΤΕΛΕΙΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ!