Φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας χειροποίητα κρουασάν και καταναλώστε τα ως πρωινό με την οικογένεια σας, ως επιδόρπιο ή ακόμη και σε αλμυρή εκδοχή γεμίζοντάς τα με αλλαντικά , τυριά ή οτιδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας. Δείτε παρακάτω τη ζύμη για αφράτα και πεντανόστιμα κρουασάν…
[box type=”tick”]180 ΄ Χρόνος – 25 κρουασάν – Βαθμός δυσκολίας 3[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500-550 γρ αλεύρι σκληρό
- 50 γρ ζάχαρη
- 10 γρ αλάτι
- 300 ml γάλα
- 15 γρ μαγιά φρέσκια
- 30 γρ βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπώλ σχηματίζουμε ένα πηγάδι με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
- Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και τη μαγιά αραιωμένη.
- Πλάθετε γρήγορα τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία.
- Αφήστε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε από το ψυγείο και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
- Εφόσον ο όγκος της έχει διπλασιαστεί τυλίγετε με μια μεμβράνη και επανατοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρείτε από το ψυγείο και με έναν πλάστη την πλάθετε οριζοντίως και κάθετος (σε σχήμα σταυρού).
- Στη μέση της ζύμης τοποθετείτε παγωμένο το βούτυρο και το καλύπτετε με τις άκρες της ζύμης.
- Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα με μήκος 3 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος.
- Διπλώνετε τη ζύμη στα 3,ζυμώνετε,περιστρέφετε κατά 1/4 και ξανά ζυμώστε (έτσι ώστε να ζυμωθεί από όλες τις πλευρές) και επαναλάβετε τη διαδικασία για 3 φορές, βάζοντας στο ψυγείο στο τέλος κάθε περιστροφής, για να μένει η ζύμη κρύα.
- Εφόσον η ζύμη σας έχει γίνει λεία και λεπτή την κόβετε σε τρίγωνα και διπλώνετε το κάθε τρίγωνο (ρολάρετε την άκρη) μέχρι να σχηματιστεί κρουασάν.
- Αφήστε να φουσκώσουν για 40 λεπτά και ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά:
- Γεμίστε τα κρουασάν σας με χειροποίητη πραλίνα σοκολάτας
- Αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις γεμίστε τα κρουασάν σας με αλμυρές επιλογές όπως αβγά, μπέικον και τυρί.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ