κρουασάν συνταγή ζύμη για κρουασαν

Ζύμη για αφράτο κρουασάν

Φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας χειροποίητα κρουασάν και καταναλώστε τα ως πρωινό με την οικογένεια σας, ως επιδόρπιο ή ακόμη και σε αλμυρή εκδοχή γεμίζοντάς τα με αλλαντικά , τυριά ή οτιδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας. Δείτε παρακάτω τη ζύμη για αφράτα και πεντανόστιμα κρουασάν…

[box type=”tick”]180 ΄ Χρόνος  – 25 κρουασάν – Βαθμός δυσκολίας 3[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500-550 γρ αλεύρι σκληρό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 10 γρ αλάτι
  • 300 ml γάλα
  • 15 γρ μαγιά φρέσκια
  • 30 γρ βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπώλ σχηματίζουμε ένα πηγάδι με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και τη μαγιά αραιωμένη.
  3. Πλάθετε γρήγορα τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία.
  4. Αφήστε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια αφαιρείτε από το ψυγείο και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  6. Εφόσον ο όγκος της έχει διπλασιαστεί τυλίγετε με μια μεμβράνη και επανατοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμη.
  7. Αφαιρείτε από το ψυγείο και με έναν πλάστη την πλάθετε οριζοντίως και κάθετος (σε σχήμα σταυρού).
  8. Στη μέση της ζύμης τοποθετείτε παγωμένο το βούτυρο και το καλύπτετε με τις άκρες της ζύμης.
  9. Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα με μήκος 3 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος.
  10. Διπλώνετε τη ζύμη στα 3,ζυμώνετε,περιστρέφετε κατά 1/4 και ξανά ζυμώστε (έτσι ώστε να ζυμωθεί από όλες τις πλευρές) και  επαναλάβετε τη διαδικασία για 3 φορές, βάζοντας στο ψυγείο στο τέλος κάθε περιστροφής, για να μένει η ζύμη κρύα.
  11. Εφόσον η ζύμη σας έχει γίνει λεία και λεπτή την κόβετε σε τρίγωνα και διπλώνετε το κάθε τρίγωνο (ρολάρετε την άκρη) μέχρι να σχηματιστεί κρουασάν.
  12. Αφήστε να φουσκώσουν για 40 λεπτά και ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά:

  • Γεμίστε τα κρουασάν σας με χειροποίητη πραλίνα σοκολάτας
  • Αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις γεμίστε τα κρουασάν σας με αλμυρές επιλογές όπως αβγά, μπέικον και τυρί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*