κοκτέιλ Χριστούγεννα Theodorakos

Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ

Γράφει ο Giorgos Theodorakos

Αυτές τις μέρες μου ζητήθηκε από την επιχείρηση που εργάζομαι να δημιουργήσω μια συνταγή για ένα Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με έντονα αρώματα και γεύσεις. Το ξέρω ότι θα είναι λίγο δύσκολο για εσάς από το σπίτι να το φτιάξετε γιατί έχει πολύπλοκη διαδικασία αλλά για όσους θέλετε να εντυπωσιάσετε και να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο για τους καλεσμένους σας θα είναι μοναδική ευκαιρία και εμπειρία! Θα προσπαθήσω να είμαι επεξηγηματικός ώστε να μπορέσω να σας βοηθήσω να πετύχετε αυτή την ωραία συνταγή !!

 Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιαλη Burbon Bulleit
  • 1 φιάλη crème de mure liqueur
  • 20 ml από το χριστουγεννιάτικο σιρόπι που είχαμε αναφέρει σε παλιότερη συνταγή ( ένα μείγμα από νερό ζάχαρη με κανέλα ιβίσκο και πράσινα μήλα)
  • 1 φρέσκο λαιμ
  • 20 γρ πιπέρι σετσουαν
  • 1 αυγό
  • 1 κομματάκι μπίτερ σοκολάτα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μια μέρα πριν, αδειάζουμε τη φιάλη crème de mure σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με 20 γρ πιπέρι σετσουαν και το αφήνουμε 24 ώρες ώστε να εμβαπτίσουμε το λικέρ μας με το πιπέρι … μετά από μια μέρα στο ψυγείο το σουρώνουμε ξανά στη φιάλη μας . Έτσι έχουμε ένα λικέρ εμβαπτισμένο με δυνατό άρωμα και γεύση από την πολυπλοκότητα που θα μας δώσει το πιπέρι σετσουαν μέσα στο μείγμα.
  2. Σε ένα σεικερ βάζουμε 50ml Bulleit Burbon, 25 ml crème de mure infused cezuan pepper, 10 ml φρέσκο χυμό λαιμ, 20 ml χειροποίητο σιρόπι κανέλας ιβίσκου και πράσινου μήλου, 30 ml ασπράδι αυγού.
  3. Χτυπάμε δυνατά στο σεικερ με πάγο και μετά αφαιρούμε τον πάγο από το σεικερ και χτυπάμε χωρίς πάγο για να δημιουργήσουμε την κρεμώδες υφή και τον αφρό που θέλουμε να πάρουμε από το ασπράδι.
  4. Διπλοσουρώνουμε σε ένα ποτήρι κρασιού ή σαμπάνιας και γαρνίρουμε με τριμμένη μπίτερ σοκολάτα.

Στην υγειά σας και καλές γιορτές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*