lemon pie ζύμη τάρτας λεμόνι

Lemon pie – Τραγανή και δροσερή τάρτα λεμονιού

Διαβάστε παρακάτω μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή για τάρτα λεμόνι. Δείτε πως θα δημιουργήσετε μια πραγματικά τραγανή βάση και μια ξεχωριστή κρέμα λεμονιού.

[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης – 6μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη τάρτας:

  • 120 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλιας
  • 20 γρ ασπράδια αβγών
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 200 ml γάλα
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 4 κρόκοι αβγού
  • 80 ml χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για την μαρέγκα γαρνιρίσματος:

  • 100 γρ ασπράδια
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την ζύμη τάρτας:

  1. Χτυπάτε στο μιξερ με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε και τα ασπράδια.
  2. Ενσωματώνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
  3. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη σας ΄με τον πλάστη σε φύλλα πάχους 2 χιλιοστών.
  4. Φορμάρετε στο τσέρκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Για την κρέμα λεμονιού:

  1. Βράζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με το σύρμα το κορν φλάουρ, τους κρόκους, το χυμό, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο καυτό γάλα, σουρώνετε το μείγμα και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα και βράζετε μαζί για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Η κρέμα σας είναι έτοιμη.

Για την μαρέγκα γαρνιρίσματος:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, σε γρήγορη ταχύτητα, τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη έως ότου γίνει μαρέγκα.

Για την σύνθεση:

  1. Γεμίζετε την ψημένη τάρτα με τη τάρτα λεμονιού. Στη συνέχεια με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετείτε τη μαρέγκα  σε ότιδήποτε σχήμα θέλετε.
  2. Καίτε τη μαρέγκα με το φλόγιστρο.
  3. Σερβίρετε.

Μικρά Μυστικά:

  • Τοποθετείστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα έτσι ώστε να είναι δροσερό το γλυκό σας.

Καλή σας απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΣΕΡΟ  ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*