Διαβάστε παρακάτω μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή για τάρτα λεμόνι. Δείτε πως θα δημιουργήσετε μια πραγματικά τραγανή βάση και μια ξεχωριστή κρέμα λεμονιού.
[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης – 6μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη τάρτας:
- 120 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 δόση βανίλιας
- 20 γρ ασπράδια αβγών
- 200 γρ αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα λεμονιού:
- 200 ml γάλα
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 4 κρόκοι αβγού
- 80 ml χυμό λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για την μαρέγκα γαρνιρίσματος:
- 100 γρ ασπράδια
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την ζύμη τάρτας:
- Χτυπάτε στο μιξερ με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε και τα ασπράδια.
- Ενσωματώνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
- Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη σας ΄με τον πλάστη σε φύλλα πάχους 2 χιλιοστών.
- Φορμάρετε στο τσέρκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Για την κρέμα λεμονιού:
- Βράζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
- Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με το σύρμα το κορν φλάουρ, τους κρόκους, το χυμό, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο καυτό γάλα, σουρώνετε το μείγμα και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα και βράζετε μαζί για 1 λεπτό ακόμη.
- Η κρέμα σας είναι έτοιμη.
Για την μαρέγκα γαρνιρίσματος:
- Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, σε γρήγορη ταχύτητα, τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
- Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη έως ότου γίνει μαρέγκα.
Για την σύνθεση:
- Γεμίζετε την ψημένη τάρτα με τη τάρτα λεμονιού. Στη συνέχεια με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετείτε τη μαρέγκα σε ότιδήποτε σχήμα θέλετε.
- Καίτε τη μαρέγκα με το φλόγιστρο.
- Σερβίρετε.
Μικρά Μυστικά:
- Τοποθετείστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα έτσι ώστε να είναι δροσερό το γλυκό σας.
Καλή σας απόλαυση!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ