Φτιάξτε πολύ γρήγορα και εύκολα τη δική σας ζύμη για κρέπες. Μια πολύ αφράτη και νόστιμη ζύμη που μπορείτε να τη γευθείτε με την συνοδεία πραλίνας σοκολάτας αλλά και οποιαδήποτε άλλο συνδυασμό προτιμάτε τόσο γλυκό όσο και αλμυρό! Δείτε τα υλικά…
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη κρέπας:
- 2 κρόκοι αβγού
- 3 ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 250 ml γάλα
- 125 γρ αλεύρι
- Βούτυρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΑΠ-ΚΕΙΚΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα ασπράδια αβγού, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους, με το γάλα και το αλεύρι και ξαναχτυπήστε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
- Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί σε ένα μπωλ για λίγα λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο και αφήστε μέχρι να λιώσει, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και κατόπιν ρίξτε 3-4 κ.σ από το μείγμα σας έως ότου καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού σας.
- Μόλις η κρέπα αρχίζει να ξεκολλάει από όλες τις πλευρές τις γυρίστε την από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλη σας τη ζύμη προσέχοντας κάθε φορά να προσθέτετε πριν ρίξετε το μείγμα στο τηγάνι, λίγο βούτυρο.
- Σερβίρετε με υλικά της αρεσκείας σας!
Μικρά Μυστικά:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη βανίλιας με ξύσμα πορτοκαλιού ή αν θέλετε να δώσετε πιο έντονο άρωμα στη ζύμη σας να προσθέσετε και τα δύο.
- Σερβίρετε με σπιτική πραλίνα σοκολάτας.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ